Menu

Vzdrževanje spletnih strani

Majhen vložek za velik prihranek.

Ko je spletno mesto izdelano in objavljeno, ga je treba le še vzdrževati. Vzdrževanje spletnih strani je pomembno, da bodo vaši obiskovalci prišli na varno spletno mesto, ki sledi trendu in dobili posodobljeno vsebino, vam pri tem lahko pomagamo in v sklopu mesečnega vzdrževanja skrbimo za vaše spletišče.


Štirje razlogi, zakaj naročiti mesečno vzdrževanje


Ker imate ZAGOTOVLJENO PODPORO za čim bolj nemoteno delovanje vašega spletnega mesta (kar ni samoumevno, kot jih veliko misli).
Ker bomo vaše težave in želje OBRAVNAVALI PREDNOSTNO in z najkrajšim možnim odzivnim časom.
Ker NIMATE 25 % PRIBITKA na urgentnost kot pri tistih, ki nimajo vzdrževanja (t.i. "padalci").
Pri večjih, nujnih vzdrževalnih delih, ki presegajo vaš paket vzdrževanja, vam pripada 50 % POPUST.

Kaj je vzdrževanje spletnih strani?


Mesečno vzdrževanje spletnih strani je namenjeno vsem lastnikom spletnih strani in spletnih trgovin. Gre za storitev, v sklopu katere za določen mesečni pavšal skrbimo za varnost vašega spletnega mesta (varnostne kopije in posodabljanje) in urejanje vsebine (vnos ali pomoč pri vnosu), na voljo pa smo vam tudi za telefonsko in email podporo.
 

Vzdrževanje spletnih strani potrebujete!


Prav vsaka stvar potrebuje vzdrževanje, tudi vaše spletno mesto. To si lahko predstavljate kot vzdrževanje katerekoli tehnične stvari, recimo avtomobila. Dokler ga vzdržujete in imate dobrega mehanika, bo delal dobro in zanesljivo. Ko ga nehate vzdrževati, bodo nastopile težave (okvare, ostali boste na cesti), ki nemalokrat prinesejo zelo velike stroške. Na vzdrževanje spletnih strani zato glejte kot na majhen vložek, ki vam na dolgi rok prinese prihranek.Pošljite povpraševanje >

 

Nekaj praktičnih primerov, zaradi česar potrebujete vzdrževanje spletne strani:

  • Želite na hitro spremeniti delovni čas tik pred prazniki, a je vaš sodelavec, ki ponavadi to uredi, že letalu na počitnice? Z mesečnim vzdrževanjem spletne strani imate prednostno obravnavo. Pa ne samo to – namesto vas bomo v kriznih primerih podatke posodobili mi.
  • Vam vstavljanje slike ali videa v vsebino povzroča težave? Posodobitev lahko izvedemo namesto vas in vam pošljemo tudi natančna navodila, kje in kako to uredite v prihodnje.
  • Je potrebna posodobitev CMS-ja (na primer WordPress)? Ne odlašajte, saj s tem ogrožate svoje spletno mesto. Z mesečnim vzdrževanjem spletne strani bodo to namesto vas opravili strokovnjaki, zato vam ni treba skrbeti za možne zaplete.
  • Imate v poštnem nabiralniku neželjeno e-pošto (angl. spam)? Potrebna bo posodobitev varnostnega sistema na kontaktnih obrazcih. V sklopu mesečnega vzdrževanja bomo izvedli posodobitev in takšno e-pošto ustavili.
  • Planirate dopust in e-pošte ne boste mogli pregledovati? V sklopu mesečnega vzdrževanja vam lahko nastavimo avtomatsko obvestilo o odsotnosti (angl. out of office autoresponder), zato bodo vaše stranke kljub temu dobile povratno informacijo.
  • Ste ponesreči izbrisali vsebino, ki ste jo napisali prejšnji teden in ste želeli danes samo nekaj dopolniti? Pri mesečnem vzdrževanju spletnega mesta delamo varnostne kopije in bomo vsebino "potegnili" iz backupa.
  • Vam je ponudnik gostovanja poslal navodila, ki jih ne razumete in bi morali kodo, ki vam jo poslal, vstaviti na točno določeno mesto na spletni strani? Brez skrbi, to bomo urediti za vas mi.
  • So vam hekerji shekali varnostno kodo, ker je že zastarela? Brez skrbi, zamenjali jo bomo za sodobnejšo in bolj varno.

Pogosta vprašanja


Zakaj potrebujem vzdrževanje spletne strani?

Brezhibno delovanje vašega spletnega mesta in redno posodabljanje vsebine je pogoj, da se bodo obiskovalci še vrnili na vaše spletno mesto, poslali povpraševanje ali opravili nakup. Vzdrževano spletišče ima večjo možnost za obisk, zato je mesečno vzdrževanje spletnega mesta nujno.

Kaj v primeru, če vsebine ne znam posodobiti (spremeniti) ali za to nimam časa?

V sklopu mesečnega vzdrževanja vas in vaše sodelavce izobrazimo za delo z našim CMS-jem. Tako boste pripravljeni za samostojno urejanje spletne strani. Še zmeraj pa se lahko zgodi, da kakšno stvar pozabite, morda zamenjate kader ali pa se zaradi nadgradnje kakšna stvar spremeni. V takšnih in podobnih primerih pride do dodatnih vprašanj ali želja. Takrat vam je na voljo naša usposobljena ekipa za podporo strankam.

Kaj je posodobitev spletnega mesta?

Tehnologija zelo hitro napreduje, zato je pomembno, da tudi vaše spletno mesto ostane v »dobri formi« in ji sledi. Posodobitev spletnega mesta zajema 3 sklope: posodobitev CMS-ja, posodobitev vtičnikov in posodobitev teme. Vsak sklop je pomemben, saj doprinese svoj del, ki je bodisi izboljšana uporabniška izkušnja, bodisi večja varnost proti vdorom in posledično uničenju spletne strani. Da bo vaše spletno mesto varno in obiskovalcu prijazno, ga je treba redno posodabljati.

Kaj je izdelava in obnovitev varnostne kopije?

Tako pri vnosu vsebine kot tudi pri posodabljanju spletnega mesta gre včasih kaj narobe: Lahko nehote izbrišete del vsebine. Lahko ob posodobitvi pride do nezdružljivosti vtičnika ali teme z vašim CMS-jem in posledično do nedelovanja spletne strani. V tem primeru je dobro imeti varnostno kopijo.

Z izdelavo varnostne kopije podatke preventivno kopiramo na drugo mesto, kjer ostanejo nedotaknjeni. Ravno nasprotno pa deluje obnovitev varnostne kopije. Izbrisano vsebino ali uničeno spletno mesto lahko vrnemo v stanje, ko je še vse brezhibno delovalo.

Kaj v primeru, če želim večje spremembe na spletnem mestu oz. nove funkcionalnosti?

V okviru mesečnega vzdrževanja vam večjih sprememb NE moremo zagotoviti brezplačno, saj je za to potrebno delo programerja in/ali dizajnerja. V tem primeru vam kot naročniku paketa mesečnega vzdrževanja ponudimo ugodnejšo programersko postavko kot tistim, ki nimajo mesečnega vzdrževanja.

Kaj v primeru, če potrebujem spremembo na poštnem nabiralniku?

Ste zaposlili novega sodelavca in potrebujete nov email naslov? Je sodelavec odsoten in potrebujete avtomatsko sporočilo o odsotnosti? Morda pa katerega od email naslovov ne potrebujete več in ga želite zapreti in emaile preusmeriti na drug email naslov? V takšnih in podobnih primerih nas kontaktirajte in spremembe bodo opravljene v najkrajšem možnem času.

Kako poteka mesečno vzdrževanje?

Naročnikom katerega koli paketa mesečnega vzdrževanja spremljamo stanje spletnega mesta in ga redno posodabljamo. O spremembah vas sproti obveščamo. Kot naročnik mesečnega vzdrževanja imate zakupljen tudi določen čas (odvisno od vašega paketa), ki ga lahko porabite v primeru, ko potrebujete kakšno informacijo, nasvet ali odgovore na vaša vprašanja. V tem primeru pošljete email na vzdrzevanci@dominatus.si za prioritetno obravnavo in odgovorimo vam v najkrajšem možnem času.

Kakšna je razlika med vzdrževanjem odprtokodnega in zaprtokodnega CMS-ja?

V kolikor je vaše spletno mesto izdelano z odprtokodnim CMS-jem (na primer Wordpress), ga je potrebno redno posodabljati, sicer je varnost spletišča postavljena »na kocko«. V sklopu mesečnega vzdrževanja vam izvajamo takšne posodobitve.

Pri posodabljanju zaprtokodnega CMS-ja gre za drugačne posodobitve. V tem primeru posodabljanje celotnega sistema ni potrebno, saj se posodabljajo le posamezni moduli. Tako vam v sklopu mesečnega vzdrževanja posodobimo na primer varnostni sistem na kontaktnih obrazcih in podobne stvari, več primerov si lahko ogladate med praktičnimi primeri.

Koliko stane storitev vzdrževanja spletnega mesta?

Cena storitve mesečnega vzdrževanja spletnega mesta je odvisna od paketa, ki ste ga naročili. Točno ceno in lastnosti posameznih paketov si lahko ogledate v nadaljevanju. Paket lahko po potrebi nadgradite ali zamenjate z drugim.


Imate vprašanje, ki ga nismo zajeli? Pišite nam >

 


Primerjava paketov mesečnega vzdrževanja: 
 
Paket S Paket M Paket L
Manj zahtevno delo:  
 
1 h 1 h 2 h 4 h
 
30 min
1 h
2 h
2 h
Odzivni čas:   največ 48 h (običajno do 2 h) največ 48 h (običajno do 2 h) največ 48 h (običajno do 2 h) največ 48 h (običajno do 2 h)
Čas odprave napake:  
 
kolikor hitro je mogoče kolikor hitro je mogoče kolikor hitro je mogoče kolikor hitro je mogoče
 
ni pribitka k ceni za 25 % ni pribitka k ceni za 25 % ni pribitka k ceni za 25 % ni pribitka k ceni za 25 %
 
5 % POPUST 20 % POPUST 30 % POPUST 50 % POPUST
Varnostne kopije: 1x / mesec 1x / teden 2x / teden 2x / teden
Asistenca na daljavo: email email email / tel. email / tel.
Urejanje / dodajanje vsebine: ne ne 1-2 enostavne strani 1-5 vsebine (odvisno od zahtevnosti)
od 36 € naprej 48 € 75 € 92 €

 


Želite tudi vi povečati uspešnost vaših projektov?

Splošni podatki:
* Polja označena z zvezdico so obvezna.
Kje potrebujete našo pomoč?*
Kakšne so vaše želje?*